d720 Складні міжособистісні взаємодії

d720 Складні міжособистісні взаємодії
Підтримування і контролювання взаємодій з іншими людьми у контекстуально і соціально прийнятний спосіб, зокрема через регулювання емоцій та імпульсів, контролювання вербальної та фізичної агресії, чинення незалежно під час соціальних взаємодій та вчинення дій відповідно до соціальних правил і умовностей, наприклад, під час гри, навчання або роботи з іншими.

      d7200 Формування стосунків
Початок та підтримування взаємодій з іншими на недовгий або тривалий період часу в контекстуально і соціально прийнятний спосіб, зокрема представлення себе, пошук і налагодження дружби і професійних зв'язків, започаткування стосунків, які можуть стати постійними, романтичними або інтимними.

      d7201 Припинення стосунків
Припинення взаємодій у контекстуально і соціально прийнятний спосіб, зокрема закінчення тимчасових стосунків наприкінці візиту, закінчення довготривалих стосунків з друзями через переїзд до іншого міста або закінчення стосунків з колегами по роботі, колегами по професії і постачальниками послуг, закінчення романтичних або інтимних стосунків.

      d7202 Регулювання поведінок під час взаємодій
Регулювання емоцій та імпульсів, вербальною і фізичною агресією у взаємодіях з іншими у контекстуально і соціально прийнятний спосіб.

      d7203 Взаємодія за соціальними правилами
Чинення незалежно під час соціальних взаємодій і дотримання соціальних умовностей, що регулюють роль, позицію або інші елементи соціального статусу у взаємодіях з іншими.

      d7204 Підтримування соціального простору
Усвідомлення і дотримання контекстуально, соціально і культурно прийнятної відстані між собою та іншими.

      d7208 Складні міжособистісні взаємодії, інші уточнені

      d7209 Складні міжособистісні взаємодії, неуточнені