Перша партнерська конференція охорони здоров'я Україна / Німеччина

Команда програми фінансування GIZ Hospital Partnerships разом із Charité 4 липня 2023 року в Берліні провела першу партнерську конференцію охорони здоров'я Україна / Німеччина
Конференція стала платформою обміну експертами для поглиблення партнерства, обміну досвідом, пошуку нової взаємодії та розвитку співпраці між німецькими та українськими закладами охорони здоров’я для зміцнення системи охорони здоров’я України.
Українська система охорони здоров'я зазнає великих втрат через війну. На сьогодні постраждало та зруйновано понад 1000 оздоровчих споруд. Багато медичних працівників гинуть, поранені, травмовані або виявляються біженцями. У той час, як система охорони здоров’я та надання послуг ослаблені, потреби постраждалого війною населення вищі, ніж будь-коли: психічні та фізичні травми, реабілітація, контроль епідемій, охорона здоров’я матері та дитини в умовах масового переміщення – виклики величезні. З точки зору громадського здоров’я, інвестиції в ранню реабілітацію будуть мати вирішальне значення для захисту продуктивності людей для майбутніх поколінь. У той час, як надання послуг є найвищим пріоритетом, реконструкція системи охорони здоров’я також є неминучою необхідністю та відкриває можливість для європейської інтеграції. На цьому похмурому тлі Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) завчасно почало підтримувати та розширювати партнерство між Україною та Німеччиною у галузі лікарень. За останній рік було створено щільну мережу співпраці з понад 50 українських та німецьких закладів охорони здоров’я, що є унікальною платформою для просування української охорони здоров’я на довгостроковому системному рівні. Ця конференція стала першою зустріччю партнерів із охорони здоров’я з обох країн.
Керівники проекту співпраці Альтмюльзеклініка з Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського Фрідберт Херм та Bela Hans Kaunzinger прийняли участь в даній конференції.
У відповідності до проекту GIZ фінансує придбання реабілітаційного обладнання на 100 тис. євро та багатофункціональні ліжка на 50 тис. євро для Центру реабілітаційної медицини в Полтавській лікарні. На протязі проекту з Німеччини буде доставлено сучасні ліжка, сучасне обладнання для реабілітації, проведено навчання німецькими лікарями медичного персоналу лікарні.
Дякуємо друзям за допомогу!
 
На 1 фото:
Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Сергій Дубров разом з Белой Каунзінгер.
 
 Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій Сергійович Макеєв та міністр економічному співробітництва та розвитку Свенья Шульце.
 
Фрідберт Херм та Бела Каунзінгер.
 
Моменти з конференції: