Міжнародний проект по співпраці

З 1 серпня 2023 року по 31 березня 2024 року буде реалізовано міжнародний проект по співпраці Altmühlseeklinik Hensoltshöhe (Німеччина), з Полтавською обласною клінічною лікарнею ім. Скліфосовського (Україна) для підтримки української системи охорони здоров’я та сприяння її відновлення. Мета проекту - допомога розвитку Центру реабілітаційної медицини лікарні для лікування поранених військових та цивільних осіб.

Найбільш ефективним шляхом у відновленні української медичної системи є використання існуючого досвіду партнерів, особливо медичних, між лікарнями.

Програму реалізує Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Німецьке товариство міжнародного співробітництва). Його замовляє та фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і співфінансує Фонд Ельзи Кронер-Фрезеніус (EKFS).

Програма фінансування GIZ «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» сприяє співпраці між німецькими лікарнями, університетами, коледжами та неурядовими організаціями та організаціями в країнах-партнерах.

У відповідності до проекту виділено 100 тис. євро для придбання реабілітаційного обладнання та 50 тис. євро на придбання функціональних ліжок. За правилами проекту передбачається, що лікарня в Німеччині отримує гроші на реалізацію проекту та відповідатиме за фінансування інвестицій в українську лікарню.

На протязі проекту проводитимуться навчальні програми для фахівців-реабілітологів за міжнародними освітніми програмами.