Серпень 2023. Проект співпраці лікарень Україна - Німеччина

1 серпня 2023 року почали реалізацію міжнародного проекту по співпраці Altmühlseeklinik Hensoltshöhe (Німеччина), з Полтавською обласною клінічною лікарнею ім. Скліфосовського (Україна) для підтримки української системи охорони здоров’я та сприяння її відновлення. Мета проекту - допомога розвитку Центру реабілітаційної медицини лікарні для надання реабілітаційних послуг потребуючим в Полтавській області.

За серпень було проведено ознайомлення з роботою Центру, вивчено наявне обладнання та функціональні можливості в залежності від патології та обладнання Центру. Проведено аналіз наданої реабілітаційної допомоги за 7 місяців роботи за напрямками відновлення пацієнтів.

В розрізі діагнозів пацієнтів та необхідної реабілітації спільно з медичними працівниками було сформовано потребу в реабілітаційному обладнанні для розширення напрямків допомоги пацієнтам та потребу в медичному обладнанні для палат (ліжка, тумбочки, шафи) для комфортного перебування та швидшого одужання пацієнтів. В подальшому необхідне обладнання буде закуплено та передано до Полтави.

Програму реалізує Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Німецьке товариство міжнародного співробітництва). Його замовляє та фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і співфінансує Фонд Ельзи Кронер-Фрезеніус (EKFS).

Програма фінансування GIZ «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» сприяє співпраці між німецькими лікарнями, університетами, коледжами та неурядовими організаціями та організаціями в країнах-партнерах.

Проект продовжується.

Наступний етап - обмін досвідом - навчальні лекції німецьких колег для команд реабілітаційної медицини Полтавської області. 

Згідно даних НСЗУ в Полтавській області 22 лікарнями підписано пакети "Медична реабілітація", з них : 4 - "Медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя"  , 16 - "Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах" та 22 - "Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах".

Маємо надію, що медичним працівникам даних лікарень буде цікавий досвід закордонних колег.

Дякуємо медичним працівникам за їх працю!

Дякуємо усім партнерам та друзям з Німеччини за підтримку та допомогу.