КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня»

05.09.2023. Ознайомлення з розвитком реабілітаційної медицини у наших друзів.

КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня". Відділення фізичної та реабілітаційної медицини має 30 ліжок. Відділення розміщене в новому приміщення, має достатні площі для палат та кабінетів, залів, займає кілька поверхів. Між поверхами працює ліфт. Палати світлі, просторі, функціональні ліжка та меблі надають можливість комфортно відчуватися пацієнтам.

Душові та туалети з усіма зручностями для людей з частковими функціональними обмеженнями.

Широкі двері в усіх приміщеннях, широкі коридори обладнанні усіма зручностями для переміщення на колясках.

Відділення має велику історію. Починаючи працювати з 1954 року як фізіотерапевтичне відділення, за роки розвитку у відділенні розвивалися різні напрямки: електролікування, світлолікування, інгаляції, водолікування, парафіно-озонолікування, масаж та ЛФК.

За останні роки у відділенні успішно запроваджують сучасні фізичні методи лікування та реабілітації.

Мультидисциплінарна команда фахівці в складі реабілітологів, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, їх помічників, логопедів, психологів та інших фахівців надають  комплексу допомогу при захворюваннях нервової системи, ортопедо-травматологічних захворюваннях, після проведення оперативних втручань та іншим напрямках, надаючи можливість швидко відновитися та адаптуватися людям, з обмеженими можливостями.

Відкрито кабінети з терапії мови та мовлення, для надання психологічної допомоги, кабінети ерготерапії, кабінет для підвісної терапії. Відділення своєчасно реагує на потреби часу. І буде розвивати та вдосконалювати реабілітаційний напрямок і надалі.

Дякую директору Гороху Володимиру Васильовичу, завідуючій відділенням Олейніченко Ніні Євгенівні за можливість ознайомитися з відділенням, за виділений час та цікаву інформацію, за досвід, за увагу.

Дякую, друзі, за Вашу працю!