d410 Змінення основного положення тіла

d410 Змінення основного положення тіла
Вхід та вихід з положення тіла та переміщення з одного місця до іншого, наприклад, вставання з крісла, щоб лягти на ліжко або вхід та вихід з положень сидячи, стоячи, на колінах або навпочіпки.

Винятки:

  • перенесення себе (d420)

      d4100 Лежання
Вхід та вихід з положення лежачи або зміна положення тіла з горизонтального на будь-яке інше положення, наприклад, вставання або сідання.

Включення:

  • вхід у положення лежачи

      d4101 Сидіння навпочіпки
Вхід та вихід з положення сидячи або зігнутого положення навпочіпки із щільно зігнутими колінами або сидячи на п’ятах, наприклад, як може бути необхідним у туалетах, що знаходяться на рівні підлоги, або змінюючи положення тіла з сидіння навпочіпки до будь-якого іншого положення, наприклад, стоячи.

      d4102 Стояння навколішки
Вхід та вихід з положення, де тіло спирається на коліна, при цьому ноги зігнуто, наприклад, як під час молитви або зміна положення тіла з стояння навколішки на будь-яке інше положення, наприклад, вставання.

      d4103 Сидіння
Вхід та вихід з положення сидячи та зміна положення тіла з положення сидячі на будь-яке інше положення, наприклад, стоячи або лежачи.

Включення:

  • вхід у положення сидячи з опорою або без опори ніг;
  • вхід у положення сидячи із зігнутими або схрещеними ногами

      d4104 Стояння
Вхід та вихід з положення стоячи або зміна положення тіла зі стояння до будь-якого іншого положення, наприклад, лежання або сидіння.

      d4105 Згинання
Згинання спини донизу або вбік з нахилом тулуба, наприклад, при поклоні або діставанні до об'єкту внизу.

      d4106 Зміщення центру тяжіння тіла
Пристосування або перенесення ваги тіла з одного положення до іншого при сидінні, стоянні або лежанні, наприклад, переміщення з однієї ноги на іншу при стоянні.

Винятки:

  • перенесення себе (d420);
  • ходьба (d450)

      d4107 Перекочування
Переміщення тіла з одного положення в інше при лежанні, наприклад, повертання з боку на бік або з живота на спину.